In verband met het coronavirus volgt SamenZwolle de richtlijnen van het RIVM. Daarom zijn nu niet alle activiteiten beschikbaar. Kijk op de activiteitenpagina wat er op dit moment allemaal te doen is in Zwolle! lees meer

SamenDieren

Hou je van dieren, dan ben je hier op de juiste plek. SamenDieren zorgt ervoor dat dieren in Zwolle het goed hebben. Inwoners én vele organisaties - verenigd in Dierenteam Zwolle - zetten zich in voor dierenwelzijn. Op deze website ontdek je die organisaties en al hun diereninfo, -activiteiten en -vrijwilligersvacatures. Ook lees je de oproepjes van buurtgenoten die hulp vragen bij de verzorging van hun huisdier.

SamenDieren

Informatie en activiteiten

Naast uitgebreide informatie over dieren vind je op deze site ook gezellige en interessante activiteiten die te maken hebben met dieren, hun verzorging en hun welzijn. De reptielenmiddagen en schaapsscheerdersfeesten zijn bijvoorbeeld erg leuk om te bezoeken, ook voor kinderen. En wat te denken van de jaarlijkse Dierenwelzijnsmarkt? Natuurlijk brengen we hier ook regelmatig leuke nieuwtjes, wist-je-datjes en mooie verhalen over dieren en hun verzorgers. Heb je een specifieke vraag over dieren(welzijn)? Stel deze gerust aan een van de dierenorganisaties.

Leren over dieren, hartstikke leuk

De organisaties binnen Dierenteam Zwolle vertellen inwoners - jong en oud - graag over hun harige, gevederde, gepantserde en geschubde stadsgenoten. Dit doen ze op meerdere manieren en op verschillende plekken. Op de kinder- en wijkboerderijen staan bijvoorbeeld fraaie informatieborden. Hierop lees je bij welk dier je staat en wat de verzorging hiervan met zich meebrengt. Denk je erover om een huisdier aan te schaffen? Dan kun je advies krijgen over wat hierbij komt kijken, hoe je jouw nieuwe metgezel het best verzorgt, wat dit kost en hoe je hem/haar goed leert kennen.

Oproepen gericht op dieren

oproep
Is vervuld
ma. 29 mrt.

Vraag: Mee met afspraak bij dierenarts

Aletta
Holtenbroek

oproep
wo. 28 apr.

Vraag: Verzorg pony/paard

Marc
Zwolle-Zuid(Ittersum/Schelle)

oproep
Is vervuld
ma. 19 apr.

Vraag: Oppas gezocht voor hondje !

Monique
Zwolle-Zuid(Ittersum/Schelle)

oproep
Is vervuld
vr. 30 apr.

Vraag: Lieve Bulldog zoekt wandelmaatje

Jill
Stadshagen

Kun je zelf wat hulp gebruiken of wil je jouw hulp aanbieden?

Plaats een oproep

Zwolle één van de meest Diervriendelijke gemeenten van Nederland!

Wat Zwolle uniek maakt: dat alle dierenorganisaties samenwerken in het Dierenteam Zwolle. Dat is iets om trots op te zijn!

Lees verder

Vacatures gericht op dieren

vrijwilligersvacature

Begeleider natuur-, milieu- & educatieactiviteiten

Travers Welzijn
Stedelijk

vrijwilligersvacature

Gastgezinnen voor huisdieren gezocht!

Stichting Mendoo
Stedelijk

vrijwilligersvacature

Vrijwilliger Dierenambulance

Dierenambulance Zwolle
Stedelijk

vrijwilligersvacature

Gastgezinnen voor grotere honden gezocht!

Stichting Mendoo
Stedelijk

vrijwilligersvacature

Maatje met een hondje

IJsselheem locatie Werkeren
Stadshagen

Zelf een vrijwilligerswerk-vacature plaatsen

Plaats een vacature

‘We zijn een dierenweide én een ontmoetingsplek voor de buurt’

René te Wierik richtte tien jaar geleden Stichting de Knuffelkonijntjes op. Sinds begin juli is de stichting ondergebracht bij Dierenweide Dieze Oost. Met behulp van Harold van den Berg van Travers Welzijn en met vrijwilligers toverde hij de oude kinderboerderij De Ramshorst aan de Hogenkampsweg om tot een gezellige dierenweide waar het goed toeven is voor dieren, vrijwilligers en bezoekers.

Lees hier zijn verhaal

Activiteiten gericht op dieren

Er zijn op dit moment geen activiteiten

Plaats een activiteit

Dierenvoedselbank

Wil jij graag een steuntje in de rug bij het levensonderhoud van je huisdieren? Stichting Dierenvoedselbank Zwolle biedt inwoners die weinig geld te besteden hebben tijdelijk gratis dierenvoer aan. Je kunt je inschrijven bij de Dierenvoedselbank via het formulier op hun website. Vanwege de vele aanvragen kan momenteel íedereen maximaal twee zakken voer gratis afhalen. Van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur, aan de Beukenstraat 100 in de wijk Dieze & Diezerpoort en aan de Jan van Riebeekstraat 24 in de wijk Wipstrik. De Dierenvoedselbank steunen? Doneren kan eenvoudig en snel via de site.

Dierenteam Zwolle

De volgende organisaties zijn aangesloten bij Dierenteam Zwolle, net als de Dierenbescherming, de Dierenpolitie, de Stadsdierenarts, Dienstkring Dierenartsen Zwolle en Kynologenclub Zwolle. 

Een veilig thuis voor dieren

Rianne Haaijema is oprichter van Blijf van mijn Dier, een organisatie die dieren van slachtoffers van huiselijk geweld opvangt. De organisatie voorkomt dat slachtoffers langer dan nodig in een onwenselijke situatie blijven, omdat ze hun dier niet willen achterlaten. Met een netwerk van gastgezinnen biedt de organisatie dieren én hun baasjes een veilige plek.

Lees hier haar verhaal

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!