SamenDieren

Hou je van dieren, dan ben je hier op de juiste plek. SamenDieren zorgt ervoor dat dieren in Zwolle het goed hebben. Inwoners én vele organisaties - verenigd in Dierenteam Zwolle - zetten zich in voor dierenwelzijn. Op deze website ontdek je die organisaties en al hun diereninfo, -activiteiten en -vrijwilligersvacatures. Ook lees je de oproepjes van buurtgenoten die hulp vragen bij de verzorging van hun huisdier.

SamenDieren

Informatie en activiteiten

Naast uitgebreide informatie over dieren vind je op deze site ook gezellige en interessante activiteiten die te maken hebben met dieren, hun verzorging en hun welzijn. De reptielenmiddagen en schaapsscheerdersfeesten zijn bijvoorbeeld erg leuk om te bezoeken, ook voor kinderen. En wat te denken van de jaarlijkse Dierenwelzijnsmarkt? Natuurlijk brengen we hier ook regelmatig leuke nieuwtjes, wist-je-datjes en mooie verhalen over dieren en hun verzorgers. Heb je een specifieke vraag over dieren(welzijn)? Stel deze gerust aan een van de dierenorganisaties.

Leren over dieren, hartstikke leuk

De organisaties binnen Dierenteam Zwolle vertellen inwoners - jong en oud - graag over hun harige, gevederde, gepantserde en geschubde stadsgenoten. Dit doen ze op meerdere manieren en op verschillende plekken. Op de kinder- en wijkboerderijen staan bijvoorbeeld fraaie informatieborden. Hierop lees je bij welk dier je staat en wat de verzorging hiervan met zich meebrengt. Denk je erover om een huisdier aan te schaffen? Dan kun je advies krijgen over wat hierbij komt kijken, hoe je jouw nieuwe metgezel het best verzorgt, wat dit kost en hoe je hem/haar goed leert kennen.

Oproepen gericht op dieren

Is vervuld
Geplaatst door Demi op 21 juni

Vraag: Iemand die een hondje wil uitlaten?

oproep
aa-landen
dieren & verzorging
Is vervuld
Geplaatst door Marjan op 18 juni

Vraag: Iemand die hondje wil uitlaten

oproep
aa-landen
dieren & verzorging
Is vervuld
Geplaatst door Dani op 30 juni

Vraag: Verzorging kat

oproep
zwolle-zuid(ittersum/schelle)
dieren & verzorging
Reactie(s) ontvangen
Geplaatst door Ank op 10 juli

Vraag: Wie zou een maatje van mij willen worden

oproep
aa-landen
dieren & verzorging
oproep
holtenbroek
dieren & verzorging

Kun je zelf wat hulp gebruiken of wil je jouw hulp aanbieden?

Plaats een oproep

Een huisdier vraag om veel verantwoordelijkheidsgevoel

Een huisdier hebben is ontzettend leuk, maar vraagt ook om veel verantwoordelijkheidsgevoel. Soms levert een te snelle beslissing problemen op. Weet je bijvoorbeeld voldoende over je huisdier? Wist je dat er in Zwolle organisaties zijn die jou graag helpen bij vragen rondom je huisdier?

Lees verder

Vacatures gericht op dieren

Stichting Mendoo zoekt:

Gastgezinnen voor huisdieren gezocht!

vrijwilligersvacature
stedelijk
dieren & verzorging
huis & tuin
zorg & welzijn
Dierenambulance Zwolle zoekt:

Vrijwilliger Dierenambulance

vrijwilligersvacature
stedelijk
dieren & verzorging
vervoer & reizen
vrijwilligersvacature
stedelijk
dieren & verzorging
zorg & welzijn
coronaproof
Bewoners Werkplaats Dieze, Dierenweide Dieze Oost & Stichting de Knuffelkonijntjes zoekt:

Vrijwilligers voor dierverzorging

vrijwilligersvacature
dieze/diezerpoort
dieren & verzorging
Dierenweide 't Spiekertje zoekt:

Dierenverzorger

vrijwilligersvacature
zwolle-zuid(ittersum/schelle)
dieren & verzorging
coronaproof

Zelf een vrijwilligerswerk-vacature plaatsen

Plaats een vacature

Zwolle één van de meest Diervriendelijke gemeenten van Nederland!

Wat Zwolle uniek maakt: dat alle dierenorganisaties samenwerken in het Dierenteam Zwolle. Dat is iets om trots op te zijn!

Lees verder

Activiteiten gericht op dieren

Geplaatst door Dierenweide Dieze Oost & Stichting de Knuffelkonijntjes

Dierendagactiviteit

Za. 2 okt. van 10:00 tot 16:00
activiteit
dieze/diezerpoort
informatie & advies
dieren & verzorging

Heb je zelf een activiteit die je onder de aandacht wilt brengen?

Plaats een activiteit

DierenVoedselBank

Ben jij op zoek naar een steuntje in de rug bij het levensonderhoud van je huisdieren? Stichting Dierenvoedselbank Zwolle ondersteunt Zwolse huishoudens die in financiële moeilijkheden verkeren om hun huisdieren toch een goed leven te kunnen geven. Zo kun je bijvoorbeeld tijdelijk ondersteuning krijgen bij de voeding voor je huisdier. Ook wanneer je niet aan de inschrijfvoorwaarden voldoet kun je contact opnemen, dan kijkt de DierenVoedselBank met je mee of er toch mogelijkheden zijn. Onder voorbehoud van de beschikbare voeding vindt er maandelijks een uitgifte plaats.

Wil jij juist iets bijdragen aan de DierenVoedselBank? Je kunt een voerdonatie langsbrengen bij het afgiftepunt of deze bij je thuis op laten halen. Ook een financiële donatie is welkom, dit kan eenvoudig via hun website.

‘We zijn een dierenweide én een ontmoetingsplek voor de buurt’

René te Wierik richtte tien jaar geleden Stichting de Knuffelkonijntjes op. Sinds begin juli is de stichting ondergebracht bij Dierenweide Dieze Oost. Met behulp van Harold van den Berg van Travers Welzijn en met vrijwilligers toverde hij de oude kinderboerderij De Ramshorst aan de Hogenkampsweg om tot een gezellige dierenweide waar het goed toeven is voor dieren, vrijwilligers en bezoekers.

Lees hier zijn verhaal

Dierenteam Zwolle

De volgende organisaties zijn aangesloten bij Dierenteam Zwolle, net als de Dierenbescherming, de Dierenpolitie, de Stadsdierenarts, Dienstkring Dierenartsen Zwolle en Kynologenclub Zwolle. 

Een veilig thuis voor dieren

Rianne Haaijema is oprichter van Blijf van mijn Dier, een organisatie die dieren van slachtoffers van huiselijk geweld opvangt. De organisatie voorkomt dat slachtoffers langer dan nodig in een onwenselijke situatie blijven, omdat ze hun dier niet willen achterlaten. Met een netwerk van gastgezinnen biedt de organisatie dieren én hun baasjes een veilige plek.

Lees hier haar verhaal

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!