Privacystatement

Benieuwd welke gegevens wij allemaal verzamelen en waarom? Dat kun je allemaal hieronder lezen in ons privacystatement. Heb je na het lezen nog een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Waarom verzamelt SamenZwolle persoonlijke gegevens van mij?

Het antwoord is heel eenvoudig; je wilt gebruik maken van onze dienstverlening of doet dit al. Je hebt een oproep of activiteit geplaatst en wij matchen je vervolgens graag met een Zwollenaar die jou hierbij kan helpen of wil deelnemen.

Specifiek gebruiken we je gegevens om:

  • Je in te schrijven in onze bestand
  • Je te kunnen matchen met een Zwollenaar die jou kan helpen of wil deelnemen
  • Je te kunnen bereiken via mail of telefoon
  • Je nieuwsbrieven en andere berichten te verzenden als jij hiervoor toestemming hebt gegeven
  • Je toegang te geven tot jouw persoonlijke omgeving
  • Je attenderen op een activiteit en/of oproep die past bij jouw interesse

Je kunt er zeker van zijn dat SamenZwolle de maatregelen genomen heeft die nodig zijn om je gegevens zo optimaal mogelijk te beschermen. Als je gebruik maakt van onze dienstverlening ga je ermee akkoord dat je gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld in overeenstemming met de Privacystatement SamenZwolle.

Hoe komt SamenZwolle aan mijn gegevens?

We verzamelen alleen de informatie die je ons geeft, dit kan op volgende manieren:

  • Via de website
  • Telefonisch
  • Via mail
  • In een persoonlijk gesprek
  • Automatisch als je onze website bezoekt (cookies en IP-gegevens)

Welke gegevens verzamelt SamenZwolle waardoor ik kan worden geïdentificeerd?

Door de gegevens die we verzamelen (persoonlijke gegevens genoemd) kan je worden geïdentificeerd. Persoonlijke gegevens zijn bijvoorbeeld je naam of je e-mailadres. Je persoonlijke gegevens verzamelen we alleen als je deze aan ons verstrekt. Dit zijn echter wel de minimale gegevens die wij nodig hebben voor het oplossen van je oproep, meer informatie in te winnen over jouw activiteit of contact met je op te nemen omdat je je hebt aangemeld als vrijwilliger.

De volgende persoonsgegevens leggen wij van je vast:

  • Voor- en achternaam (verplicht)
  • E-mailadres (verplicht)
  • Overige (optionele) persoonsgegevens die je actief verstrekt, bijvoorbeeld door het profiel in jouw persoonlijke omgeving aan te vullen (geslacht, geboortedatum, telefoonnummer)
  • Gegevens over jouw activiteit(en) op onze website
  • Gegevens die van belang zijn om de dienstverlening uit te kunnen voeren of je vraag goed te kunnen oplossen

SamenZwolle heeft hierbij niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar tenzij we toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via privacy@samenzwolle.nl, dan zullen wij deze informatie verwijderen.

Welke gegevens verzamelt SamenZwolle waardoor ik niet kan worden geïdentificeerd?

We verzamelen ook gegevens waardoor je niet kunt worden geïdentificeerd (niet-persoonlijke gegevens genoemd). Dit zijn geanonimiseerde gegevens om een analyse te maken, trends te ontdekken of gegevens die kunnen worden opgenomen in een rapportage.

SamenZwolle gebruikt op de website alleen technische en functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Met wie deelt SamenZwolle mijn persoonsgegevens?

We delen jouw persoonsgegevens met de organisaties die vallen binnen het beheerteam van SamenZwolle, dit zijn ZwolleDoet!, Hart voor Zwolle, Stichting Present Zwolle, Sociaal Wijkteam en Karwij. Indien we jouw gegevens willen verstrekken aan derden, dan zullen we altijd jouw toestemming vragen. Houd er rekening mee dat als je reageert op een vraag of aanbod op de website en je gegevens verstrekt aan bijvoorbeeld een andere gebruiker, je daarvoor zelf verantwoordelijk bent.

Welke rechten heb ik met betrekking tot mijn gegevens?

Je hebt het recht om ons te vragen naar de persoonlijke gegevens die we van je verwerken, het doel en de aard van de verwerking en informatie over met wie we deze gegevens delen.

Je hebt het recht om ons op elk moment te vragen je persoonlijke gegevens bij te werken, te corrigeren of te verwijderen (als dat geen invloed heeft op onze dienstverlening). Dit kun je zelf doen via de persoonlijke instellingen van jouw account. Lukt het niet via deze instellingen of heb je andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar privacy@samenzwolle.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, de strook met nummers onderaan het paspoort, paspoortnummer en burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Wij zullen zo snel mogelijk, binnen een redelijke termijn, op jouw verzoek reageren.

Wij kunnen verzoeken afwijzen indien deze de privacy van anderen in gevaar brengen, onredelijk zijn of onredelijk grote inspanningen vereisen. Tenzij je ons vraagt je gegevens te verwijderen, bewaren we je gegevens tot twee jaar na je laatste oproep of activiteit.

Je hebt het recht om van ons te verwachten dat we je persoonlijke gegevens beschermen en beveiligen. Wij nemen de bescherming van jouw gegevens serieus en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toeging, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op.

Je hebt te allen tijde het recht om je af te melden voor de nieuwsbrieven of andere informatie die je van ons ontvangt per email.

Welke wijzigingen hebben wij onlangs aangebracht?

SamenZwolle past haar privacystatement van tijd tot tijd aan om deze up-to-date te houden. Op de website is steeds de meest recente versie opgenomen. SamenZwolle raadt je dan ook aan de Privacystatement regelmatig te raadplegen. Bij belangrijke wijzigingen zal SamenZwolle er alles aan doen je per e-mail en via de website te informeren.

Hoe kan ik contact met SamenZwolle opnemen?

Als je vragen hebt over de privacystatement stuur dan een e-mail naar privacy@samenzwolle.nl. Je kunt per post of telefonisch contact met ons opnemen op dit adres:

SamenZwolle
Burg. Drijbersingel 11
8021 DA Zwolle
(038) 750 83 87

Natuurlijk helpen wij je ook graag verder als je een klacht hebt over de verwerking van je persoonsgegevens. Deze kan je bespreekbaar maken bij een medewerker van SamenZwolle op bovenstaande contactgegevens. Op grond van de AVG heb je bovendien het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over onze verwerkingen van je persoonsgegevens. Zie hiervoor www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.