SamenOuderen

SamenOuderen is dé plek waar u alles vindt wat er voor ouderen is te doen in onze mooie stad. Ook in coronatijd zijn er leuke activiteiten die u nog steeds kunt ondernemen. Wilt u ergens meer informatie over? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met u mee.

SamenOuderen
“Activiteitenkalender winter 2021/2022”
Ook deze winter zijn er veel leuke buurtkamers, informatiepunten en sport- en hobbyactiviteiten voor ouderen in Zwolle te vinden. Download de activiteitenfolder van winter 2021/2022 voor een greep uit het aanbod. Kijk voor het totale aanbod bij activiteiten.

Buurtkamer over Geheugenverlies

Heeft u vragen over het geheugen? Een beetje vergeetachtig zijn hoort vaak bij ouder worden, maar er kan ook meer aan de hand zijn. Vanaf dinsdag 26 oktober kunt u iedere laatste dinsdagmiddag van de maand tussen 15.00 en 17.00 uur al uw vragen stellen in Buurtkamer over Geheugenverlies. Dit is een inloopplek waar mensen met geheugenproblemen, mantelzorgers en vrienden elkaar ontmoeten. In huiselijke sfeer, samen een kop koffie drinken. Ruimte om vragen te stellen, voor een luisterend oor, maar ook om anderen te ontmoeten. De sfeer is laagdrempelig en ongedwongen. Er is altijd een professional aanwezig en er zijn verschillende thema’s die besproken worden. Aanmelden is niet nodig, loop gerust binnen bij Stadkamer Centrum.

Meer informatie

Danslokaal gaat weer fysiek van start!

Op 9 januari 2022 gaat het leukste dansfeest voor ouderen weer fysiek van start in Poppodium Hedon. Een middag waarbij u net als vroeger kunt dansen, of aan de bar kunt genieten van een drankje.

Klik hier voor meer informatie.

Wat gaat u doen vandaag?

Geplaatst door WijZ

Badminton - De Bolder (Dinsdag, 16:15)

Di. 7 dec. van 16:15 tot 17:15
activiteit
aa-landen
sport & spel
samen & ontmoeten
Geplaatst door WijZ

Milde beweegvormen - Arcadia (Dinsdag, 11:30)

Di. 7 dec. van 11:30 tot 12:30
activiteit
dieze/diezerpoort
activiteitenbegeleiding
sport & spel
samen & ontmoeten
Geplaatst door WijZ

Yoga - De Terp (Dinsdag, 08:30)

Di. 7 dec. van 08:30 tot 09:30
activiteit
dieze/diezerpoort
sport & spel
samen & ontmoeten
Geplaatst door WijZ

Buurtkamer de Eemhoeve

Di. 7 dec. van 13:00 tot 15:15
activiteit
aa-landen
activiteitenbegeleiding
welzijn & zorg
samen & ontmoeten
Geplaatst door WijZ

Fitgym - De Weijenbelt (Dinsdag, 19:00)

Di. 7 dec. van 19:00 tot 20:00
activiteit
berkum
sport & spel
samen & ontmoeten

Heb je zelf een activiteit die je onder de aandacht wilt brengen?

Plaats een activiteit

Samen Tegen Eenzaamheid

Eenzaamheid. Een groot woord. En voor iedereen heeft het een andere betekenis. De een voelt zich alleen omdat er weinig bezoek komt, de ander omdat hij of zij niemand kent die dezelfde passie heeft. Ben je of ken je iemand die eenzaamheid ervaart? Meld het ons, dan gaan wij ons best doen om jou op weg te helpen.

Meer informatie
“Dat ik wat ouder ben, wil niet zeggen dat ik niet meer actief kan zijn. Met het overzicht op SamenZwolle ontdek ik iedere week nieuwe activiteiten in onze mooie stad.”
Ik heb nu iedere dag iets om naar uit te kijken!

Zoekt u hulp voor een oudere?

Speciaal voor professionals die werken met ouderen hebben we de SamenOuderen Antwoordkaart ontwikkeld. Hierop kunt u samen met de oudere aangeven wat hij of zij graag zou willen doen. De kaart kan gratis naar ons worden verstuurd. Na ontvangst zullen wij contact met de oudere opnemen om te kijken wat bij hem of haar past. Zo creëren we voor iedereen een dag om naar uit te kijken!

Download de Antwoordkaart

Simone, activiteitenorganisator bij SamenZwolle

Vindt verbinden, versterken en waarde toevoegen de drie belangrijkste speerpunten in haar werk. Ze is er trots op hoe er in Zwolle door de verschillende organisaties wordt samengewerkt aan hetzelfde doel: mooie dagen voor Zwolse ouderen.

Meer weten over Simone? Lees gauw verder.

‘Het is leuk om zélf op pad te gaan’

Janny (72) uit de Zwolse wijk Holtenbroek voelt zich ‘nog hartstikke jong’. Toch heeft ze voor langere afstanden een rollator nog. En sinds ze die niet meer zelf de auto in en uit mag tillen, zit zelfstandig boodschappen doen er niet meer in. Nu zoekt Janny iemand die eens per week met haar naar de supermarkt wil. Of beter gezegd, naar twee supermarkten. ‘Bij de Aldi verkopen ze lekkere wijn en goed brood. Deen heeft de beste kant-en-klaarmaaltijden.’

Lees verder

Volg gratis een leuke cursus!

Heeft u altijd al een cursus fotografie, sieraden maken, tekenen óf gezond koken willen volgen, maar is het er nooit van gekomen? Op de website van MAX Vandaag worden ruim 50 leuke cursussen aangeboden! Ze zijn gratis en op ieder gewenst moment te volgen, u doorloopt de cursus zelf dus het kan wanneer het u het beste uitkomt. Laat het ons vooral weten als u een leuke cursus heeft gevonden!

Bekijk de cursussen

‘Onze activiteiten maken het leven van ouderen leuker’

Birsen Tas van WijZ Welzijn weet voor iedere oudere wel een passende activiteit te vinden. En als die er niet is, dan kijkt ze gewoon of ze het kan organiseren. ‘In veel gevallen is de activiteit niet een doel op zich. Het is vaak een middel om onder de mensen te zijn.’

Lees haar verhaal

Wij denken graag met u mee!

Weet u niet goed wat bij u past? Wilt u graag dat we even met u meedenken over een leuke dagbesteding? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


  Jouw contactgegevens

  Wanneer je dit formulier invult voor iemand anders, gaan we ervan uit dat de deelnemer daarvan op de hoogte is.


      Informatie over persoon die je wilt aanmelden

                      Lees het verhaal van Coby

                      “Durf te vragen aan iemand in je omgeving of af te stappen naar een van de wijkcentrums. Zij kunnen je wijs maken ook op het gebied van sport, zang, etc. Probeer iets te ondernemen, voordat u eenzaam wordt.” Coby

                      Lees hier

                      Lees het verhaal van Grietje

                      “Het is hier in de buurtkamer altijd gezellig. Ik voel me hier elke keer weer met warmte verwelkomd. Ja, hoe zal ik het zeggen… Het is gewoon fijn om hier te zijn. Al die liefde die ik krijg van de andere bezoekers van deze buurtkamer... dat is heel mooi.” Grietje

                      Lees hier

                      Aanmelden nieuwsbrief!

                      Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

                      Meld je aan!