In verband met het coronavirus volgt SamenZwolle de richtlijnen van het RIVM. Daarom zijn nu niet alle activiteiten beschikbaar. Kijk op de activiteitenpagina wat er op dit moment allemaal te doen is in Zwolle! lees meer

SamenOuderen

Weet u dat u iedere dag iets leuks kunt doen in Zwolle? Wat gaat u doen? Van sport en spel tot groen en theater. Wilt u ergens heen, maar heeft u geen vervoer? We denken graag met u mee en gaan samen op zoek naar een oplossing.

SamenOuderen

De maatregelen rondom het Coronavirus kunnen ertoe leiden dat u minder bezoek krijgen en soms ook huishoudelijke hulp moeten missen. Als een bezoekje van de familie of van de hulp er niet in zit dan wordt het wel heel erg stil in huis. In tijden van onzekerheid komt eenzaamheid vaak harder binnen en daarom is het goed om op een verantwoorde manier met elkaar in contact te blijven.
Zwolle is een stad waar we voor elkaar zorgen. Samenwerken zit in ons DNA. Ook in tijden van crisis weten we elkaar te vinden. Initiatiefnemer WijZ Welzijn slaat samen met Rotaract Club Zwolle, SamenZwolle en Ontwerpstudio Beeldprikkels de handen ineen om met het oprichten van de kletslijn in deze lastige periode klaar te staan voor Zwolse ouderen.

In Zwolle regelen we het samen!

SamenOuderen Kletslijn

Zwolse oudere en door de Coronacrisis weinig tot geen contact met de buitenwereld? Dan kan je terecht bij de SamenOuderen Kletslijn. Als oudere kan je hierheen bellen als je je verhaal kwijt wilt of omdat je behoefte hebt aan een gezellig praatje. Even de stem horen van een ander geeft vaak alweer voldoende plezier om de dag door te komen. De kletslijn is iedere dag te bereiken op 088 - 201 12 50 van 09.00 – 21.00 uur, ook in het weekend! Vrijwillige kletsmajoors zitten voor u klaar met een luisterend oor of juist voor een gezellig praatje.

“Dat ik wat ouder ben, wil niet zeggen dat ik niet meer actief kan zijn. Met het overzicht op SamenZwolle ontdek ik iedere week nieuwe activiteiten in onze mooie stad.”
Ik heb nu iedere dag iets om naar uit te kijken!

In Zwolle is altijd iets te doen

Wilt u nieuwe mensen leren kennen, fitter worden of graag naar het theater? In Zwolle is altijd iets te doen. Samen met alle organisaties uit de stad hebben wij een mooi activiteitenoverzicht voor u gemaakt. Hier ziet u in één oogopslag wat u die dag, week of maand kunt ondernemen. Bekijk de activiteiten, laat u inspireren door alle leuke dingen in onze mooie stad en vul uw agenda. Zo heeft u altijd een dag om naar uit te kijken!

Meer informatie

Koffieschenken

Koffieschenken Zwolle is de leukste en meest laagdrempelige manier om met een paar uur van jouw tijd iets goeds te doen voor eenzame ouderen. Een moment om naar uit te kijken! Voor jou en voor hen!

Meer informatie

Simone, activiteitenorganisator bij SamenZwolle

Vindt verbinden, versterken en waarde toevoegen de drie belangrijkste speerpunten in haar werk. Ze is er trots op hoe er in Zwolle door de verschillende organisaties wordt samengewerkt aan hetzelfde doel: mooie dagen voor Zwolse ouderen.

Meer weten over Simone? Lees gauw verder.

Wat gaat u doen vandaag?

activiteit
vr. 14 aug. 09:45 - 12:00

Huiskamer Assendorp

Assendorp

activiteit
vr. 14 aug. 19:00 - 20:30

Weeksluiting - Driezorglocatie Arcadia

Dieze/Diezerpoort

activiteit
vr. 14 aug. 10:00 - 16:00

Buurtkamer de Terp

Stedelijk

activiteit
vr. 14 aug. 19:00 - 20:30

Bingo - Driezorglocatie Arcadia

Dieze/Diezerpoort

activiteit
vr. 14 aug. 09:30 - 13:00

Buurtkamer Zwolle Zuid

Zwolle-Zuid(Ittersum/Schelle)

Heb je zelf een activiteit die je onder de aandacht wilt brengen?

Plaats een activiteit

Bekijk de Coronaproof Activiteitenfolder

Lees het verhaal van Grietje

“Het is hier in de buurtkamer altijd gezellig. Ik voel me hier elke keer weer met warmte verwelkomd. Ja, hoe zal ik het zeggen… Het is gewoon fijn om hier te zijn. Al die liefde die ik krijg van de andere bezoekers van deze buurtkamer... dat is heel mooi.” Grietje

Lees hier

Lees het verhaal van Coby

“Durf te vragen aan iemand in je omgeving of af te stappen naar een van de wijkcentrums. Zij kunnen je wijs maken ook op het gebied van sport, zang, etc. Probeer iets te ondernemen, voordat u eenzaam wordt.” Coby

Lees hier

Wij denken graag met u mee!

Weet u niet goed wat bij u past? Wilt u graag dat we even met u meedenken over een leuke dagbesteding? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


  Contactgegevens van verwijzer

  Wanneer je dit formulier invult voor iemand anders, gaan we ervan uit dat de deelnemer daarvan op de hoogte is.


      Informatie over aanvrager

                      Aanmelden nieuwsbrief!

                      Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

                      Meld je aan!