In verband met het coronavirus volgt SamenZwolle de richtlijnen van het RIVM. Daarom zijn nu niet alle activiteiten beschikbaar. Kijk op de activiteitenpagina wat er op dit moment allemaal te doen is in Zwolle! lees meer

SamenMaatjes

Als je iets doet wat je leuk vindt, waar je goed in bent en wat ook nog eens waarde heeft, ben je - bewezen - een gelukkiger mens. Op SamenMaatjes komt het samen. Precies door te doen waar jij blij van wordt, maak je als maatje iemand anders blij. En als je juist behoefte hebt aan contact, ondersteuning of begrip - of simpelweg gezelligheid - dan kan een maatje jou helpen. Op SamenMaatjes vind je de Zwolse maatjesprojecten, de oproepen van mensen die een maatje zoeken en de vrijwilligersvacatures voor mensen die maatje willen worden.

SamenMaatjes

Leer nieuwe dingen

Als je een maatje hebt, leer je nieuwe dingen, bijvoorbeeld een andere taal. Of groeit je zelfvertrouwen, bijvoorbeeld omdat zelfstandig wonen en sociale contacten je nu makkelijker afgaan. Als je een maatje bént, bied je een-op-een praktische hulp en emotionele steun. Iemand heeft een fijner leven dankzij jouw hulp, en daar haal jij dan weer voldoening uit.

Maatjesinitiatieven

In Zwolle vind je meer dan twintig maatjesprojecten. Iedereen kan maatje worden en iedereen mag om een maatje vragen. De Zwolse maatjesprojecten zijn verenigd in het Platform Maatjesinitiatieven Zwolle. Daardoor wordt ‘maatje zijn’ gezamenlijk gepromoot, zijn er minder wachtlijsten en komen passende matches tussen hulpvrager en maatje tot stand. Bovendien versterken de maatjesprojecten elkaar doordat ze kennis en ervaring uitwisselen en zijn ze allemaal goed te vinden, op deze pagina.

Oproepen van Zwollenaren die gezelligheid zoeken

oproep
di. 20 okt.

Vraag: Scootmobielmaatje

Huisman
Holtenbroek

oproep
vr. 9 okt.

Vraag: Acteren onder de vlag van Raakvlak

Ilse
Binnenstad

oproep
do. 8 okt.

Vraag: Vrijwilligers gezocht voor Human Library

Stadkamer
Binnenstad

oproep
wo. 7 okt.

Vraag: Wie wil er af en toe met mij wandelen

Ank
Aa-landen

oproep
Is vervuld
ma. 5 okt.

Vraag: Zoek mensen om leuke dingen mee te doen

Ank
Aa-landen

Kun je zelf wat hulp gebruiken of wil je jouw hulp aanbieden?

Plaats een oproep

Als een vis in het water

Jon (26) deed een oproep op SamenZwolle. Hij heeft autisme, is gek op vissen en zocht iemand die het ook leuk vindt om samen naar buiten te gaan. Morris zag zijn oproep en reageerde. Hij is ook 26, heeft autisme én vissen als hobby. Dat bleek een perfecte combi! “Wij zijn, zoals ze dat zo mooi zeggen, een match made in heaven!’’

Zet je in voor een ander en wordt maatje of vrijwilliger

vrijwilligersvacature

Enthousiaste vrijwilliger Beleefhuis Zwolle

Beleefhuis Zwolle
Stedelijk

vrijwilligersvacature

Taalcoaches voor Taalcafé Stadshagen

Stichting Gilde Zwolle
Stadshagen

vrijwilligersvacature

Vrijwilliger 'Goed Voorbereid'

Rode Kruis Zwolle
Stedelijk

vrijwilligersvacature

Stadorganizer campagne Operatie Klimaat!

Milieudefensie
Stedelijk

vrijwilligersvacature

Teamlid Campagne Operatie Klimaat!

Milieudefensie
Stedelijk

Zelf een vrijwilligerswerk-vacature plaatsen

Plaats een vacature
“Mijn coach heeft mij het afgelopen jaar aangespoord en steeds wanneer ik afdwaalde, geholpen om toch weer door de zetten. Zelfs door mijn depressie heen. Door een goed gesprek, een wandeling om de Milligenplas of een appje. We hebben het vaak gehad over mij, maar de coach vertelde ook over haarzelf, dat was fijn. Mijn doel was mijn diploma halen. Het ziet er naar uit dat ik die heb voor het einde van het schooljaar.”
Deelnemer Vrouwen coachen Meiden

Kunnen we je ergens mee helpen?

Ben je op zoek naar een maatje en weet je niet precies welk project het best bij jou past? Of heb je gehoord over een Zwols maatjesproject, maar staat het hier niet tussen? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

      Aanmelden nieuwsbrief!

      Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

      Meld je aan!