In verband met het coronavirus volgt SamenZwolle de richtlijnen van het RIVM. Daarom zijn nu niet alle activiteiten beschikbaar. Kijk op de activiteitenpagina wat er op dit moment allemaal te doen is in Zwolle! lees meer

Dieze & Diezerpoort

In Dieze & Diezerpoort vind je volop kindervertier in de speeltuinen en dierenweides. Drink een kopje koffie in het RuusbroeCentrum, word vrijwilliger voor de Zonnebloem, loop mee met de wandelgroep of struin lekker rond op de rommelmarkt/bazaar voor Oost-Europa, elk jaar in de Oosterkerk. Er is van alles te doen in jouw buurt. Hieronder vind je activiteiten voor jong en oud, interessante vrijwilligersvacatures en hulpoproepjes van wijkgenoten. Lees verder en doe of help mee.

Dieze & Diezerpoort

Oproepen uit de wijk

oproep
Is vervuld
di. 16 mrt.

Vraag: Hulp bij spullen verplaatsen

Anoeska
Dieze/Diezerpoort

oproep
di. 2 mrt.

Vraag: Hulp bij rekenen

MiepPi
Dieze/Diezerpoort

oproep
Reactie(s) ontvangen
do. 25 mrt.

Vraag: Hulp gevraagd voor kleine klusjes!

Margareth
Dieze/Diezerpoort

oproep
Is vervuld
wo. 31 mrt.

Vraag: Spullen verplaatsen in woonkamer

Anoeska
Dieze/Diezerpoort

oproep
Is vervuld
do. 1 apr.

Vraag: Ophalen voedselpakket voedselbank

Dani Jot
Dieze/Diezerpoort

Kun je zelf wat hulp gebruiken of wil je jouw hulp aanbieden?

Plaats een oproep

‘We zijn een dierenweide én een ontmoetingsplek voor de buurt’

René te Wierik richtte tien jaar geleden Stichting de Knuffelkonijntjes op. Sinds begin juli is de stichting ondergebracht bij Dierenweide Dieze Oost. Met behulp van Harold van den Berg van Travers Welzijn en met vrijwilligers toverde hij de oude kinderboerderij De Ramshorst aan de Hogenkampsweg om tot een gezellige dierenweide waar het goed toeven is voor dieren, vrijwilligers en bezoekers.

Lees hier zijn verhaal

Activiteiten in de wijk

activiteit
do. 6 mei 10:00 - 15:00

Bloeddrukmeetdag

Dieze/Diezerpoort

activiteit
di. 13 apr. 12:00 - 13:00

Milde yoga, dinsdag, 12.00-13.00 De Terp

Dieze/Diezerpoort

activiteit
wo. 14 apr. 09:00 - 10:00

Fitness woensdag 9.00-10.00 De Terp

Dieze/Diezerpoort

activiteit
wo. 14 apr. 09:00 - 17:00

Are you Futureproof? Gratis trainingsprogramma in sociaal ondernemerschap

Dieze/Diezerpoort

Heb je zelf een activiteit die je onder de aandacht wilt brengen?

Plaats een activiteit

Ontmoet elkaar in de werkplaats

Bij de Bewoners Werkplaats Dieze aan de Radewijnsstraat 4 in Zwolle ontmoet je buurtgenoten, leer je nieuwe dingen of help je bij activiteiten. Ga bijvoorbeeld op pad met Stichting De Knuffelkonijntjes. Vrijwilligers nemen een ‘knuffelbak’ met konijnen mee naar onder andere (dementerende) ouderen, kinderen in het speciaal onderwijs en verstandelijk beperkte mensen. Er wordt geaaid en gekroeld en de pluizige dieren laten jong en oud genieten. Andere initiatieven zijn de Dierenweide Dieze Oost, de Weggeefwinkel en de Kledingruil. Erg leuk om te bezoeken én om aan bij te dragen. Zin om vrijwilliger te worden voor de Bewoners Werkplaats? Dan tref je het; ze hebben verschillende vacatures in hun vrijwilligersteams, zoals in het enthousiaste Klussenteam. Je kunt rekenen op goede begeleiding en in overleg kan jouw vrijwilligerswerk vaak ook een participatieplek zijn. Interessant? Op Facebook kun je de werkplaats volgen. Jezelf aanmelden als vrijwilliger? Mail naar bewonerswerkplaatsdieze@gmail.com en je krijgt bericht terug.

Vrijwilligerswerk in de wijk

vrijwilligersvacature

Vrijwilliger Kringloopwinkel

Hebbus! Kringloopwinkel
Dieze/Diezerpoort

vrijwilligersvacature

Chauffeur/bijrijder

Hebbus! Kringloopwinkel
Dieze/Diezerpoort

vrijwilligersvacature

Algemeen bestuurslid

Hebbus! Kringloopwinkel
Dieze/Diezerpoort

vrijwilligersvacature

Meewerkend coördinator Buurtmoestuin

Leger des heils - bij bosshardt
Dieze/Diezerpoort

vrijwilligersvacature

Gastvrouwen & gastheren die van een uitdaging houden!

Leger des heils - bij bosshardt
Dieze/Diezerpoort

Zelf een vrijwilligerswerk-vacature plaatsen

Plaats een vacature

Dierenvoedselbank in de wijk

Wil jij graag een steuntje in de rug bij het levensonderhoud van je huisdieren? Stichting Dierenvoedselbank Zwolle biedt inwoners die weinig geld te besteden hebben tijdelijk gratis dierenvoer aan. Je kunt je inschrijven bij de Dierenvoedselbank via het formulier op hun website. Vanwege de vele aanvragen kan momenteel íedereen maximaal twee zakken voer gratis afhalen. Van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur, aan de Beukenstraat 100. De Dierenvoedselbank steunen? Doneren kan eenvoudig en snel via de site.

Vind een organisatie bij jou in de buurt

Op deze site vind je alle organisaties die in Zwolle daginvulling of vrijwilligerswerk bieden, meewerken aan maatjesprojecten of activiteiten op touw zetten voor omwonenden. Doorzoek de database op wijknaam of op onderwerp, bijvoorbeeld ‘creatief’, ‘kinderen’ of ‘senioren’. Je ziet dan direct - in een lijst of op de kaart - waar je in jouw buurt bijvoorbeeld vrijwilligerswerk kunt doen op dat gebied. Wil je er hulp bij? Bel ons dan gerust: 038 - 750 83 87.

Ontdek organisaties
Meld je organisatie of initiatief aan

Meld je organisatie of initiatief aan

Biedt jouw Zwolse organisatie daginvulling of vrijwilligerswerk? Of maken jullie maatjesprojecten of activiteiten voor de buurt, wijk of stad mogelijk? Dan voegen wij jouw organisatie of initiatief graag toe aan de sociale kaart. Dit is het overzicht van organisaties op het gebied van welzijn, maatschappelijke dienstverlening en gezondheidszorg. Zo kan iedereen in Zwolle jullie snel vinden en ontdekken wat jullie doen, waarom en voor wie. Meld je organisatie eenvoudig aan via de button hieronder. Heb je nog vragen? Bel ons dan gerust: 038 - 750 83 87.

Meld organisatie aan

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!