In verband met het coronavirus volgt SamenZwolle de richtlijnen van het RIVM. Daarom zijn nu niet alle activiteiten beschikbaar. Kijk op de activiteitenpagina wat er op dit moment allemaal te doen is in Zwolle! lees meer

Assendorp

In ‘De Zwolse Jordaan’ is het normaal gesproken elk jaar genieten tijdens het Bevrijdingsfestival in stadspark De Weezenlanden. Bezoek ook eens wijkcentrum De Enk of Doepark Nooterhof, met het Earthship, het Theehuis en de natuurspeelplaats. Benieuwd wat er voor jong en oud allemaal te doen is in Assendorp? Hieronder vind je het overzicht van activiteiten bij jou in de buurt, net als interessante vrijwilligersvacatures en alle hulpoproepjes van wijkgenoten. Lees verder en doe of help gezellig mee.

Assendorp

Oproepen uit de wijk

oproep
Is vervuld
di. 9 mrt.

Vraag: Wandel/creatief maatje gezocht voor mevrouw

Esther
Assendorp

oproep
Is vervuld
di. 9 mrt.

Vraag: Wandelmaatje voor meneer

Esther
Assendorp

Kun je zelf wat hulp gebruiken of wil je jouw hulp aanbieden?

Plaats een oproep

Spelen en leren bij Doepark Nooterhof

Het Doepark Nooterhof aan de Goertjesweg 5 is al jaren een prachtige plek voor iedereen die houdt van rust en groen. Je kunt hier gezellig picknicken en kinderen kunnen er heerlijk spelen, de natuur ontdekken en meedoen met een speurtocht. Het park bestaat uit een waterspeeltuin en andere speelplekken, een bijenstal, meerdere ecologisch beheerde tuinen, bomen en velden. En er is het Theehuis Earthship, met ernaast een klein amfitheater. Via de Milieuraad Zwolle werken meer dan tachtig vrijwilligers mee aan het tuinonderhoud, het Earthship, opknapwerk en activiteiten voor bezoekers. Benieuwd naar wat er allemaal te doen is? Bekijk dan snel de activiteitenkalender. Bellen (038 - 337 73 42) of mailen (info@milieuraadzwolle.nl) mag ook. En volg Doepark Nooterhof op Facebook en Twitter.

Activiteiten in de wijk

activiteit
wo. 28 apr. 19:30 - 22:00

Autisoos

Assendorp

activiteit
di. 13 apr. 19:00 - 22:00

Kennis maken met Jeu de Boule

Assendorp

activiteit
do. 15 apr. 10:15 - 11:15

Oldstars Walking Football, Donderdag, 10.15-11.15, S.V. Zwolle

Assendorp

Heb je zelf een activiteit die je onder de aandacht wilt brengen?

Plaats een activiteit
“Knusse straatjes en een bruisend hart.” Assendorp leeft!

Eten, theater, muziek en kunst bij Eureka

Aan het fraaie Assendorperplein, in het historische pand van de voormalige Hervormde Kweekschool, vind je de creatieve en culturele plek Eureka, met muziek, cultuur en restaurant De Nieuwe Keuken. Hier kun je genieten van een smakelijke en fijn geprijsde maaltijd. Bezoek of boek ook eens een voorstelling van Theater de Makkers. Kinderen van 6 tot 16 jaar mogen hier zelf de planken op in een van de theaterklassen MakkersJONG. In het prachtige pand van Eureka vinden kunst- en filmliefhebbers drie ateliers. En wie een tatoeage wil laten ontwerpen en zetten kan terecht bij Rattatattoo, gespecialiseerd in tatoeages in zwart en grijstinten. Op de zolderverdieping zit Goomah Music, een onafhankelijk platenlabel en boekingskantoor. Aan de achterzijde van het gebouw tref je Studio 9, een moderne opnamefaciliteit. Eureka zelf ontdekken? Bekijk de website en het actuele programmaoverzicht en volg Eureka op Facebook of Instagram. Vragen? Bel 038 - 422 29 03 of mail naar info@eureka-zwolle.nl.

Multifunctioneel centrum De Enk

Multifunctioneel centrum De Enk

Wil je een activiteit organiseren of bijwonen? Of wil je andere wijkbewoners ontmoeten? Kom naar De Enk! Hét multifunctionele centrum in Assendorp.

Klik hier

Vrijwilligerswerk in de wijk

vrijwilligersvacature

Gastheer /-vrouw Autisoos

RIBW Groep Overijssel - Herstelcentrum De Ruimte
Assendorp

vrijwilligersvacature

Vrijwilliger tuinonderhoud

Dominicanenklooster Zwolle
Assendorp

vrijwilligersvacature

Taalcoach voor dj uit Iran

Taalpunt Zwolle
Assendorp

vrijwilligersvacature

Meehelpers openstellen park Nooterhof

Milieuraad Zwolle
Assendorp

vrijwilligersvacature

Vrijwilligers boerderijwinkeltje

Stichting Kinderboerderijen Zwolle (SKZ)
Assendorp

Zelf een vrijwilligerswerk-vacature plaatsen

Plaats een vacature

Vind een organisatie bij jou in de buurt

Op deze site vind je alle organisaties die in Zwolle daginvulling of vrijwilligerswerk bieden, meewerken aan maatjesprojecten of activiteiten op touw zetten voor omwonenden. Doorzoek de database op wijknaam of op onderwerp, bijvoorbeeld ‘creatief’, ‘kinderen’ of ‘senioren’. Je ziet dan direct - in een lijst of op de kaart - waar je in jouw buurt bijvoorbeeld vrijwilligerswerk kunt doen op dat gebied. Wil je er hulp bij? Bel ons dan gerust: 038 - 750 83 87.

Ontdek organisaties
Meld je organisatie of initiatief aan

Meld je organisatie of initiatief aan

Biedt jouw Zwolse organisatie daginvulling of vrijwilligerswerk? Of maken jullie maatjesprojecten of activiteiten voor de buurt, wijk of stad mogelijk? Dan voegen wij jouw organisatie of initiatief graag toe aan de sociale kaart. Dit is het overzicht van organisaties op het gebied van welzijn, gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening. Zo kan iedereen in Zwolle jullie snel vinden en ontdekken wat jullie doen, waarom en voor wie. Meld je organisatie eenvoudig aan via de button hieronder. Heb je nog vragen? Bel ons dan gerust: 038 - 750 83 87.

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!