In verband met het coronavirus volgt SamenZwolle de richtlijnen van het RIVM. Daarom zijn nu niet alle activiteiten beschikbaar. Kijk op de activiteitenpagina wat er op dit moment allemaal te doen is in Zwolle! lees meer

Aa-landen

In de groene wijk Aa-landen geniet je volop bij recreatieplas Wijde Aa en de natuurzone ‘Groene Vinger’. Kinderen bouwen elk jaar de mooiste onderkomens in hun Huttendorp. Benieuwd wat er voor jong en oud nog meer te doen is? Hieronder vind je alle activiteiten bij jou in de buurt. En ook interessante vrijwilligersvacatures en alle hulpoproepjes van wijkgenoten. Lees verder en doe of help gezellig mee.

Aa-landen

Oproepen uit de wijk

oproep
Is vervuld
ma. 8 mrt.

Vraag: Om leuke dingen mee te doen zoals koffie drinken

Ank
Aa-landen

oproep
Is vervuld
ma. 22 mrt.

Vraag: Het leven van Loes

Janneke Kramer (Startpunt Informele Zorg)
Aa-landen

oproep
Is vervuld
vr. 2 apr.

Vraag: Hulp gezocht voor het opruimen van woning

Karin - RIBW Overijssel
Aa-landen

Kun je zelf wat hulp gebruiken of wil je jouw hulp aanbieden?

Plaats een oproep
“Met de buurtkamers bieden we ouderen perspectief. Ik ken een vrouw die een parelketting omdoet als ze ernaartoe gaat. Het is echt een uitje voor haar. Dat is toch fantastisch? ”
Marlous Holster

‘Je kunt hier écht van betekenis zijn voor iemand’

Als adviseur programmering bij WijZ Welzijn coördineert Marlous Holster laagdrempelige buurtkamers op verschillende plekken in Zwolle. Wijkboerderij de Eemhoeve in de Aa-landen is zo’n buurtkamer. Hier kunnen ouderen elkaar ontmoeten in een groene omgeving, activiteiten doen of gewoon even een kopje koffie drinken.

Wat is een buurtkamer precies?

'Een buurtkamer is een locatie in de wijk waar ouderen elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten. ‘Lichtjes in de stad’, noemen we ze ook wel. Je kunt er even een bakje koffie drinken en een praatje maken, of er de hele middag doorbrengen en deelnemen aan activiteiten. Enkele buurtkamers zijn gekoppeld aan een thema. Zo hebben we de Beweegbuurtkamer in Zwolle-Zuid en de Bovenkamer bij woon-zorgcentrum De Rivierenhof, waar mensen terechtkunnen met vragen over het geheugen. Bij VV Berkum komen ouderen bij elkaar in de voetbalkantine en kunnen ze naar de trainende pupillen kijken.’

Lees verder

Activiteiten in de wijk

activiteit
ma. 12 apr. 10:00 - 11:30

Koersbal - Driezorglocatie Rivierenhof

Aa-landen

activiteit
di. 13 apr. 14:00 - 17:00

Schaakclub - Driezorglocatie Rivierenhof

Aa-landen

activiteit
wo. 14 apr. 10:00 - 11:00

Fitness, woensdag 10.00, Squash en Cardio Fitcentrum

Aa-landen

activiteit
ma. 12 apr. 13:00 - 14:00

Oldstars Walking Football, donderdag 13.00-14.00, HTC/Be Quick '28

Aa-landen

activiteit
di. 13 apr. 13:00 - 15:15

Buurtkamer de Eemhoeve

Aa-landen

Heb je zelf een activiteit die je onder de aandacht wilt brengen?

Plaats een activiteit

Volg een cursus bij SWA

Zin in een boeiende cursus of workshop? Die volg je gewoon in jouw eigen wijk. Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen heeft namelijk veel moois in petto voor nieuwsgierige, sportieve en creatieve buurtbewoners. Denk bijvoorbeeld aan aquarelleren, acrylschilderen, markertekenen en keramiek. Volg een cursus weerkunde, doe mee met volleybal of ontspan tijdens yoga. Voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar is er de kinderkookclub. Het complete cursusaanbod wordt gecoördineerd door een vrijwilliger en vind je in wijkblad AAKWA en op de website van SWA. Wat je betaalt voor een cursus of workshop - gegeven door vakmensen - is enkel om de kosten te dekken. Aanmelden gaat gemakkelijk via het online inschrijfformulier. Heb je nog vragen? Bel dan met de infobalie: 038 - 453 98 13, of mail naar info@wijkgemeenschapaalanden.nl. Of bezoek SWA in Multi Cultureel Centrum De Bolder, adres: Dobbe 29. Je bent van harte welkom.

Vind een organisatie bij jou in de buurt

Op deze site vind je alle organisaties die in Zwolle daginvulling of vrijwilligerswerk bieden, meewerken aan maatjesprojecten of activiteiten op touw zetten voor omwonenden. Doorzoek de database op wijknaam of op onderwerp, bijvoorbeeld ‘creatief’, ‘kinderen’ of ‘senioren’. Je ziet dan direct - in een lijst of op de kaart - waar je in jouw buurt bijvoorbeeld vrijwilligerswerk kunt doen op dat gebied. Wil je er hulp bij? Bel ons dan gerust: 038 - 750 83 87.

Ontdek organisaties
Meld je organisatie of initiatief aan

Meld je organisatie of initiatief aan

Biedt jouw Zwolse organisatie daginvulling of vrijwilligerswerk? Of maken jullie maatjesprojecten of activiteiten voor de buurt, wijk of stad mogelijk? Dan voegen wij jouw organisatie of initiatief graag toe aan de sociale kaart. Dit is het overzicht van organisaties op het gebied van welzijn, maatschappelijke dienstverlening en gezondheidszorg. Zo kan iedereen in Zwolle jullie snel vinden en ontdekken wat jullie doen, waarom en voor wie. Meld je organisatie eenvoudig aan via de button hieronder. Heb je nog vragen? Bel ons dan gerust: 038 - 750 83 87.

Meld organisatie aan

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!