Aa-landen

In de groene wijk Aa-landen geniet je volop bij recreatieplas Wijde Aa en de natuurzone ‘Groene Vinger’. Kinderen bouwen elk jaar de mooiste onderkomens in hun Huttendorp. Benieuwd wat er voor jong en oud nog meer te doen is? Hieronder vind je alle activiteiten bij jou in de buurt. En ook interessante vrijwilligersvacatures en alle hulpoproepjes van wijkgenoten. Lees verder en doe of help gezellig mee.

Aa-landen

Oproepen uit de wijk

Reactie(s) ontvangen
Geplaatst door Mlette op 21 mei

Vraag: Ik heb computerhulp nodig : apple systeem.

oproep
aa-landen
computer & techniek
Reactie(s) ontvangen
Geplaatst door Sijtze op 28 mei

Vraag: Maatje gezocht

oproep
aa-landen
activiteiten & begeleiding
samen & ontmoeten
hobby & creatief
Geplaatst door vickjongejans op 13 juni

Vraag: Maatje bij gebruik digitale middelen

oproep
aa-landen
activiteiten & begeleiding
computer & techniek
samen & ontmoeten
Geplaatst door Roelie op 10 juni

Vraag: Bezorger voedselpakket voor gezin

oproep
aa-landen
vervoer & reizen
voeding & gezondheid
samen & ontmoeten
Geplaatst door Tjitske Waalewijn op 17 juni

Vraag: ICT- hulp

oproep
aa-landen
computer & techniek

Kun je zelf wat hulp gebruiken of wil je jouw hulp aanbieden?

Plaats een oproep
“Met de buurtkamers bieden we ouderen perspectief. Ik ken een vrouw die een parelketting omdoet als ze ernaartoe gaat. Het is echt een uitje voor haar. Dat is toch fantastisch? ”
Marlous Holster

‘Je kunt hier écht van betekenis zijn voor iemand’

Als adviseur programmering bij WijZ Welzijn coördineert Marlous Holster laagdrempelige buurtkamers op verschillende plekken in Zwolle. Wijkboerderij de Eemhoeve in de Aa-landen is zo’n buurtkamer. Hier kunnen ouderen elkaar ontmoeten in een groene omgeving, activiteiten doen of gewoon even een kopje koffie drinken.

Wat is een buurtkamer precies?

'Een buurtkamer is een locatie in de wijk waar ouderen elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten. ‘Lichtjes in de stad’, noemen we ze ook wel. Je kunt er even een bakje koffie drinken en een praatje maken, of er de hele middag doorbrengen en deelnemen aan activiteiten. Enkele buurtkamers zijn gekoppeld aan een thema. Zo hebben we de Beweegbuurtkamer in Zwolle-Zuid en de Bovenkamer bij woon-zorgcentrum De Rivierenhof, waar mensen terechtkunnen met vragen over het geheugen. Bij VV Berkum komen ouderen bij elkaar in de voetbalkantine en kunnen ze naar de trainende pupillen kijken.’

Lees verder

Activiteiten in de wijk

Geplaatst door Woonzorgcentrum Rivierenhof

Koersbal - Driezorglocatie Rivierenhof

Ma. 28 jun. van 10:00 tot 11:30
activiteit
aa-landen
sport & spel
samen & ontmoeten
hobby & creatief
Geplaatst door Woonzorgcentrum Rivierenhof

Schaakclub - Driezorglocatie Rivierenhof

Di. 29 jun. van 14:00 tot 17:00
activiteit
aa-landen
sport & spel
samen & ontmoeten
hobby & creatief
Geplaatst door WijZ

Oldstars Walking Football, donderdag 13.00-14.00, HTC/Be Quick '28

Do. 24 jun. van 13:00 tot 14:00
activiteit
aa-landen
sport & spel
Geplaatst door SamenZwolle

Buurtkamer de Eemhoeve

Di. 29 jun. van 13:00 tot 15:15
activiteit
aa-landen
activiteiten & begeleiding
groen & doen
samen & ontmoeten
Geplaatst door Landstede Groep

Wandelen bij sv Htc

Do. 24 jun. van 12:00 tot 13:00
activiteit
aa-landen
activiteiten & begeleiding
cultuur & amusement
sport & spel

Heb je zelf een activiteit die je onder de aandacht wilt brengen?

Plaats een activiteit

Volg een cursus bij SWA

Zin in een boeiende cursus of workshop? Die volg je gewoon in jouw eigen wijk. Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen heeft namelijk veel moois in petto voor nieuwsgierige, sportieve en creatieve buurtbewoners. Denk bijvoorbeeld aan aquarelleren, acrylschilderen, markertekenen en keramiek. Volg een cursus weerkunde, doe mee met volleybal of ontspan tijdens yoga. Voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar is er de kinderkookclub. Het complete cursusaanbod wordt gecoördineerd door een vrijwilliger en vind je in wijkblad AAKWA en op de website van SWA. Wat je betaalt voor een cursus of workshop - gegeven door vakmensen - is enkel om de kosten te dekken. Aanmelden gaat gemakkelijk via het online inschrijfformulier. Heb je nog vragen? Bel dan met de infobalie: 038 - 453 98 13, of mail naar info@wijkgemeenschapaalanden.nl. Of bezoek SWA in Multi Cultureel Centrum De Bolder, adres: Dobbe 29. Je bent van harte welkom.

Vind een organisatie bij jou in de buurt

Op deze site vind je alle organisaties die in Zwolle daginvulling of vrijwilligerswerk bieden, meewerken aan maatjesprojecten of activiteiten op touw zetten voor omwonenden. Doorzoek de database op wijknaam of op onderwerp, bijvoorbeeld ‘creatief’, ‘kinderen’ of ‘senioren’. Je ziet dan direct - in een lijst of op de kaart - waar je in jouw buurt bijvoorbeeld vrijwilligerswerk kunt doen op dat gebied. Wil je er hulp bij? Bel ons dan gerust: 038 - 750 83 87.

Ontdek organisaties
Meld je organisatie of initiatief aan

Meld je organisatie of initiatief aan

Biedt jouw Zwolse organisatie daginvulling of vrijwilligerswerk? Of maken jullie maatjesprojecten of activiteiten voor de buurt, wijk of stad mogelijk? Dan voegen wij jouw organisatie of initiatief graag toe aan de sociale kaart. Dit is het overzicht van organisaties op het gebied van welzijn, maatschappelijke dienstverlening en gezondheidszorg. Zo kan iedereen in Zwolle jullie snel vinden en ontdekken wat jullie doen, waarom en voor wie. Meld je organisatie eenvoudig aan via de button hieronder. Heb je nog vragen? Bel ons dan gerust: 038 - 750 83 87.

Meld organisatie aan

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!