Contact Inloggen
Oproep plaatsen? Ontdek hoe eenvoudig dit gaat! lees meer
organisatie

De Zwolse Kinderraad

Wijk

Stedelijk

Locatie

Project van Travers Welzijn

Onderwerpen

Welzijn & Zorg
Kind & Opvoeding
Overheid & Politiek

Doelgroep

04 - 12 jaar

Bezoek onze website

Over De Zwolse Kinderraad

De Zwolse Kinderraad is één naam voor drie manieren waarop kinderen in Zwolle mee kunnen doen en denken over de stad: de kinderraad, het kindercollege en de kinderburgemeester. Alle drie samen zorgen ervoor dat er in Zwolle meer naar kinderen geluisterd wordt, maar hóe ze dat doen is verschillend.

  1. De kinderraad
    De kinderraad bestaat uit een grote groep kinderen uit alle delen van Zwolle, die ideeën, meningen en ervaringen verzamelen over de stad. Dat doen zij in hun eigen klas en omgeving. Zit je bij de kinderraad, dan wordt je uitgenodigd voor de evenementen van De Zwolse Kinderraad. Daarnaast wordt er via de mail (van je ouders of verzorgers) om je mening gevraagd. Niet alleen om jóuw mening, óók van bijvoorbeeld klasgenoten of buurkinderen. Kinderraadsleden luisteren goed naar de verhalen van andere kinderen en stellen elkaar vragen. De verzamelde informatie gaat uiteindelijk naar het kindercollege.
  2. Het kindercollege
    Het kindercollege zorgt ervoor dat de verzamelde ideeën en meningen van de kinderraadsleden omgezet worden in échte plannen. En dat niet alleen: het kindercollege gaat aan de slag om ervoor te zorgen dat die plannen ook écht uitkomen. Dit doen de kinderen van het college door samen te werken met bijvoorbeeld de gemeenteraad, kunstenaars, wijkcentra, sportinstellingen of de politie.
  3. De kinderburgemeester
    De kinderen uit het kindercollege wijzen een kinderburgemeester aan. Dit is een lid van het kindercollege die het leuk vindt om te vertellen over het werk van de kinderraad en het kindercollege. De kinderburgemeester verschijnt op evenementen of in het openbaar, vaak naast de burgemeester, om te laten zien dat Zwolle van iedereen is, ook van de kinderen.

Vrijwilligersvacatures van De Zwolse Kinderraad

Er zijn op dit moment geen vrijwilligerswerk-vacatures

Plaats een vacature

Activiteiten van De Zwolse Kinderraad

Er zijn op dit moment geen activiteiten

Plaats een activiteit

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!