nieuws

Zwolle bij meest diervriendelijke gemeenten Nederland

Dinsdag 16 maart 2021

Zwolle behoort tot de drie meest diervriendelijke gemeenten van Nederland. Daarom kreeg wethouder William Dogger (Dierenwelzijn) uit handen van Daniëlla van Gennep van stichting DierenLot een oorkonde overhandigd.

Zwolle was in oktober vorig jaar met tien andere gemeenten genomineerd voor de titel van meest diervriendelijke gemeente van Nederland en bleef met Purmerend en Diemen over bij de laatste drie. Vanwege de lockdown werd de bekendmaking - die via een livestream zou plaatsvinden tijdens het DierenLot Award Gala op 19 december - uitgesteld naar het voorjaar van 2021. Omdat het evenement ook nu niet in de gewenste vorm kan doorgaan heeft stichting DierenLot besloten de drie beste kandidaten een oorkonde uit te reiken. Zwolle, Purmerend en Diemen staan automatisch op de shortlist voor de eerstvolgende uitverkiezing.

Verkiezing
Sinds 2018 organiseert stichting DierenLot de verkiezing van diervriendelijke gemeente van het jaar. In 2019 eindigde Zwolle al op de tweede plaats. Wethouder William Dogger: “In 2019 waren we nog bezig met de actualisatie van ons beleid, dat de gemeenteraad begin 2020 heeft vastgesteld. Ik zie de oorkonde als een aansporing om samen met al onze partners en dierenvrienden in Zwolle verder invulling te geven aan ons beleid. We gaan in elk geval door met ons goede werk en hebben nog wat tips gekregen van DierenLot. Er is bijvoorbeeld zorg dat huisdieren die zijn aangeschaft als maatje tijdens de coronacrisis straks op straat gezet gaan worden als de crisis voorbij is. Daar zullen we alert op zijn.”

Uniek
“In het Dierenteam Zwolle werkt de gemeente nauw samen met tal van dierenorganisaties in de stad, daarin is Zwolle uniek”, volgens DierenLot. “De opvang is goed geregeld: het dierenasiel vangt honden en katten op en stichting Flappus vangt andere zwerfdieren op. Jaarlijks organiseren de partners een dierenwelzijnmarkt en er is veel aandacht voor educatie en bewustwording van baasjes. Zwolle kent een speciale voedselbank voor dieren. Die kreeg onlangs nog hulp van de gemeente toen ze hun onderkomen moesten verlaten.”

Meer weten over Dierenteam Zwolle en wat zij doen in onze stad? Kijk dan op SamenDieren!

SamenDieren

SamenDieren zorgt ervoor dat dieren in Zwolle het goed hebben. Inwoners én vele organisaties - verenigd in Dierenteam Zwolle - zetten zich in voor dierenwelzijn. Op SamenDieren ontdek je die organisaties en al hun diereninfo, activiteiten en vrijwilligersvacatures. Ook lees je de oproepjes van buurtgenoten die hulp vragen bij de verzorging van hun huisdier.

Naar SamenDieren

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!