Contact Inloggen
Oproep plaatsen? Ontdek hoe eenvoudig dit gaat! lees meer
nieuws

Zes superleuke buitenspeeltips voor het najaar

Vrijdag 13 november 2020

Wie naar buiten kijkt ziet overduidelijk: de herfst is al even bezig. Prachtige kleuren, regen die zo nu en dan tegen de ramen tikt, dwarrelende blaadjes. De hoogste tijd om niet alleen naar buiten te kíjken, maar ook lekker naar buiten te gáán. Dat is gezellig én gezond. Dus pak je jas, gooi die voordeur open, snuif de humuslucht op en trek erop uit. Deze zes activiteiten zijn geweldig om samen te doen.

1: Speel met… de regen!

Ja echt, regen kan zó leuk zijn. Ons doe-idee: neem waterverf, kwasten en een dik stuk karton mee naar buiten en verf er lekker op los. Water heb je niet nodig, want de regen maakt je verf nat. Nog een leuke activiteit: zet verschillende bakjes neer om de regen in op te vangen. In welk bakje zit het meeste water? En hey, heeft regen op verschillende dagen eigenlijk ook verschillende kleuren? En weet jij trouwens hoe regenwater smaakt?

3: Ga een potje darten met dennenappels

Je leest het goed: met dennenappels kun je prima darten. Hoe? Teken met stoepkrijt (of met een stokje in het zand) een grote cirkel met daarbinnen vier kleinere cirkels. Zet er ook getallen in, de punten, zoals op een echt dartbord. Bepaal waar de startlijn moet komen en gooi vanaf daar de dennenappels in de cirkels. Tel de punten op. Wie de meeste punten heeft, is de dennenappel-dartkampioen!

5: Vind de dikste boom

Om mooie bomen te kunnen spotten, hoef je vaak maar een klein eindje te lopen. Misschien staan er wel fraaie soorten in jouw straat of iets verderop in de wijk. Ga samen naar buiten, bekijk een paar bomen en raad welke de dikste stam heeft. Sommige zijn zo dun als je arm, andere zo dik als je been en weer andere zijn nog véél forser. Neem een meetlint mee en meet ze op. Wie van jullie ontdekt de allerdikste boom?

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!