Contact Inloggen
Oproep plaatsen? Ontdek hoe eenvoudig dit gaat! lees meer
nieuws

Ouderen drinken samen koffie, online!

Woensdag 14 april 2021

Ouderen die tijdens de lockdown behoefte hebben aan contact, kunnen deelnemen aan het digitale koffiemoment van SamenOuderen. Daarvoor heb je alleen een e-mailadres en een laptop of tablet nodig. Zwollenaar André van Soldt (80) heeft al enkele keren meegedaan en is enthousiast. ‘Zelfs als je niet handig bent met computers, is het goed te doen.'

Een digitaal koffiemoment, wat houdt dat in?
Op een vast moment in de week, op maandagochtend van 10.00 tot 11.30 uur, wordt er video gebeld met een aantal mensen en wordt er gepraat over dingen die de ouderen bezig houden. Net als een écht koffiemoment, maar dan vanuit huis. De ouderen zien elkaar op het scherm en kunnen dan met elkaar praten. Iedereen die zich een senior voelt, is welkom. Het is een goed alternatief voor mensen die normaal naar een buurtkamer gaan of een wijkcentrum om even een praatje te maken. En het is natuurlijk een mooie oplossing voor mensen die slecht ter been zijn, maar het wel gezellig vinden om anderen te ontmoeten.

“Ook als je niet handig bent met computers, is het goed te doen. Er kan zelfs iemand bij je langskomen om je op weg te helpen.”
André

Niet digitaal vaardig? Geen probleem!
Om deel te nemen heb je alleen een e-mailadres en een laptop, tablet of smartphone nodig. Via de website van SamenZwolle kun je je aanmelden. Wie graag wat hulp heeft bij het aanmelden kan bellen met WijZ Welzijn via 038 8515700. ‘Ook als je niet handig bent met computers, is het goed te doen. Er kan zelfs iemand bij je langskomen om je op weg te helpen,’ vertelt André.

In Zwolle regelen we het samen
Deze activiteit is onderdeel van SamenOuderen. Een initiatief van WijZ Welzijn, SamenZwolle en diverse zorgpartners om Zwolse ouderen een mooie daginvulling te geven. Bekijk het complete aanbod op SamenOuderen.

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!