In verband met het coronavirus volgt SamenZwolle de richtlijnen van het RIVM. Daarom zijn nu niet alle activiteiten beschikbaar. Kijk op de activiteitenpagina wat er op dit moment allemaal te doen is in Zwolle! lees meer

Koffieschenken Zwolle

Koffieschenken Zwolle is de leukste en meest laagdrempelige manier om met een paar uur van jouw tijd iets goeds te doen voor eenzame ouderen. Een moment om naar uit te kijken!

Koffieschenken Zwolle

Wij geloven dat we samen de eenzaamheid onder ouderen in Zwolle kunnen terugdringen. Op een leuke manier, want Koffieschenken Zwolle doe je samen. Met jouw vriend, collega of buurvrouw. In estafettevorm. Zo geven we steeds het stokje door kan iedereen meedoen.

Zo werkt het

Elke eerste zondag van de maand gaan vrijwilligers in estafettevorm koffieschenken bij de bewoners van het IJsselheem in Zwolle. Het idee is dat je 2x2 uur van je tijd koffie komt schenken samen met een vriend(-in)/ familielid of collega en er een gezellige middag van maakt samen met de bewoners. Dit onder het genot van een kopje koffie. Het idee: de eerste keer word jij meegenomen door één van je vrienden, en de tweede keer neem jij iemand mee. Zo wordt het stokje telkens overgedragen aan nieuwe vrijwilligers en hebben de bewoners van IJsselheem elke eerste zondag van de maand een leuke middag in het vooruitzicht.

 • We breiden onze groep graag uit met mensen die door het schenken van een paar uur tijd een groot verschil willen uitmaken bij een ander. Of je nu jong of oud bent, man of vrouw. We heten jou en je vriendin graag welkom!

 • Iedereen is welkom zolang je er maar zin hebt in een leuke middag en in bent voor een praatje.

 • Mail uw naam en telefoonnummer naar info@samenzwolle.nl onder vermelding van 'koffieschenken'.

 • Leuk! De eerste keer hoef je nog niks te doen, je gaat gewoon mee met je vriend(in). Voor de tweede keer kun je jezelf en een mede-koffieschenker aanmelden op deze pagina.

 • Elke eerste zondag van de maand

 • Het koffieschenken vindt plaats bij het bruisend woonzorgconcern Ijsselheem, locatie: Nieuwe Haven.

  Adres: Burgemeester Vos de Waelstraat 1, 8011 AS Zwolle

Wil jij?

 • goed doen?
 • 2 x 2 uur gezelligheid?
 • een sociale bijdrage leveren?
 • op een laagdrempelige manier kennismaken met vrijwilligerswerk?
Meld je dan aan!

Komende data Koffieschenken

activiteit
zo. 4 okt. 14:00 - 16:00

Koffieschenken

Kamperpoort

Heb je zelf een activiteit die je onder de aandacht wilt brengen?

Plaats een activiteit
“Vorige week zijn ze bij ons langs geweest. Het was een fantastische ochtend.” Mevrouw Nijenhuis - bewoonster IJsselheem

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!