In verband met het coronavirus volgt SamenZwolle de richtlijnen van het RIVM. Daarom zijn nu niet alle activiteiten beschikbaar. Kijk op de activiteitenpagina wat er op dit moment allemaal te doen is in Zwolle! lees meer

#WATJIJDOET

In Zwolle zijn héél veel vrijwilligers actief. Sportieve, handige, enthousiaste, zorgzame, sociale mensen die zich inzetten voor een ander. Vrijwilligers zijn onbetaalbaar en daarom is het de hoogste tijd om hen eens in het zonnetje te zetten! Doe ook mee met de campagne #WATJIJDOET en laat zien wat jij doet. Met onze gratis toolkit is dit heel eenvoudig!

#WATJIJDOET

VRIJWILLIGERS WAARDEREN DOE JE ZO!

Hoe doe je mee? Maak een portretfoto van een vrijwilliger met de felgekleurde pijlen en teksten die passen bij deze persoon. Deze pijlen kun je op afspraak bij ZwolleDoet! of Stadkamer afhalen, maar ook later digitaal toevoegen, deze bestanden zijn allemaal te downloaden in de toolkit. We vragen je om portretten te maken, om écht iemand in het zonnetje te zetten – maar je kunt dit natuurlijk herhalen met meerdere vrijwilligers van een organisatie. Grote en kleine organisaties, iedereen kan mee doen - ook als er maar één vrijwilliger actief is. Het is een langlopende campagne dus hoe meer Zwolse vrijwilligers we in beeld brengen, hoe beter! Deel de foto's op social media, posters of andere middelen: want met deze campagne kun je zelf creatief aan de slag!

CAMPAGNEPOSTER

Ter inspiratie is er een leuke poster met tips en activiteiten ontwikkeld die je kunt ophangen bij jouw organisatie, deze is af te halen bij ZwolleDoet! of te downloaden in de toolkit verderop deze pagina. Alle middelen zijn gratis toegankelijk, zodat écht iedereen mee kan doen aan deze campagne.

IK WIL MEEDOEN!

Doe jij zelf vrijwilligerswerk en wil je ook zulke toffe foto's maken? Dat kan! Neem contact met ons op of ga zelf aan de slag met de gratis toolkit onderaan deze pagina.

De vrijwilligerscampagne #WATJIJDOET is een initiatief van ZwolleDoet, Stadkamer en SamenZwolle.

VRIJWILLIGER IN DE SPOTLIGHT

Jan is één van de eerste vrijwilligers die meewerkt aan de campagne #WATJIJDOET. Hij is al jaren met veel plezier actief als vrijwilliger bij SV Zwolle. Op het moment is hij lijnentrekker. Door deze campagne hoopt hij anderen ook enthousiast te maken om vrijwilligerswerk te doen. Toen hij opgroeide, zag hij hoe hard anderen werkten om de sportvelden te onderhouden. 'Dat is waar ik het voor doe. Zodat de jeugd ook mooie schone sportparken heeft!'

DE VRIJWILLIGERS VAN ZWOLLE! #WATJIJDOET

VRIJWILLIGER WORDEN

Lijkt het jou leuk om vrijwilligerswerk te doen en ben je benieuwd welk aanbod er in Zwolle allemaal is? Kijk dan eens op www.zwolledoet.nl/vacatures. Of je nu iets wilt doen op het gebied van sport, natuur, organiseren, klussen of zorg, er is in Zwolle vast een vacature die bij jou past. Wil je hier een keer over in gesprek? Neem dan contact met ons op.

MEER INFORMATIE

Wil je graag aansluiten bij de campagne #watjijdoet of heb je vragen? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee! Ook om een afspraak te maken om bordjes met pijlen en posters op te halen kun je bij ons terecht.

Neem contact op

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!