#WATJIJDOET

In Zwolle zijn héél veel vrijwilligers actief. Enthousiaste, creatieve, sportieve, zorgzame, sociale mensen die zich inzetten voor een ander. Hoogste tijd om hen eens in het zonnetje te zetten! Maak gebruik van onze gratis toolkit en laat Zwolle zien #WATJIJDOET!

#WATJIJDOET

Laat Zwolle zien #WATJIJDOET

Zijn bij jouw organisatie fantastische Zwollenaren actief? Breng jouw vrijwilligers in beeld met #WATJIJDOET! Zo laten we samen zien wat voor mooie dingen er in Zwolle allemaal gebeuren én maken we nog meer mensen enthousiast om vrijwilligerswerk te doen.

Hoe werkt het?

Met #WATJIJDOET brengen we vrijwilligers in beeld - letterlijk - en laten we zien wat zij doen én hoe goed ze dat doen. Het is een mooi moment om als organisatie je vrijwilligers te waarderen en hen écht even in het zonnetje te zetten. Een foto zegt niet voor niets vaak meer dan 1000 woorden. Bovendien wordt het werven van nieuwe vrijwilligers eenvoudiger wanneer je laat zien wat voor bijzondere dingen jouw huidige vrijwilligers realiseren. Wij willen het je zo eenvoudig mogelijk maken. Daarom hebben we een gratis toolkit ontwikkeld die je kunt gebruiken!

De vrijwilligerscampagne #WATJIJDOET is een initiatief van ZwolleDoet, Stadkamer en SamenZwolle.

VRIJWILLIGER BIJ HEDON

Mascha is vrijwilliger bij poppodium Hedon. Achter de schermen of achter de bar, deze stoere vrouw zorgt ervoor dat jij van je favoriete band kunt genieten! Wil jij je ook inzetten voor onze mooie stad en aan de slag als vrijwilliger?

Kijk tussen de vrijwilligersvacatures!

Ga aan de slag

Maak een portretfoto van jouw vrijwilliger met de felgekleurde pijlen en teksten die passen bij deze persoon. Deze pijlen kun je op afspraak bij ZwolleDoet! afhalen, maar ook digitaal toevoegen via de toolkit. Nieuw in de toolkit zijn onze raamstickers! Handig wanneer je met een kleine organisatie werkt. Plak de stickers op een raam of grote glazen wand rondom de vrijwilliger en maak een toffe foto. De instructies vind je in de toolkit. Ook de stickers zijn af te halen bij ZwolleDoet!

Grote en kleine organisaties, iedereen kan mee doen - ook als er maar één vrijwilliger actief is. Deel de foto's op social media met de #WATJIJDOET, zodat wij ze ook kunnen delen!

Liever digitaal?

Handig met een computer? Dan kun je ook digitaal aan de slag! De pijlen zijn namelijk ook digitaal te downloaden. Zo kun je een goede foto maken van jouw vrijwilligers en de pijlen later digitaal toevoegen. In de toolkit vind je alles wat je nodig hebt om zelf creatief aan de slag te gaan.

Ook op instagram!

Is jouw organisatie actief op instagram? Gebruik dan de speciale #WATJIJDOET stickers! Ga naar je instagram stories en maak of plaats een mooie foto van één van jouw vrijwilligers. Klik vervolgens op het vierkante gezichtje rechtsbovenin en typ 'watjijdoet'. Kies jouw favoriete stickers en plaats je foto op je instagram stories! Je vindt de instructies ook op deze pagina. Vergeet niet @zwolledoet en @stadkamer te taggen, zodat wij de foto kunnen delen.

Ansichtkaarten

Wil jij nog wat extra's doen om jouw vrijwilligers op een persoonlijke manier te bedanken voor hun inzet? Vraag de #WATJIJDOET kaartenset aan! Iedere kaart is op de voorkant te personaliseren door een tekst toe te voegen of iets aan te kruisen. Je kunt ze bekijken in de toolkit! De set bestaat uit 25 kaarten en is gratis af te halen voor iedere organisatie die met vrijwilligers werkt. Stuur een mailtje naar info@zwolledoet.nl. Wil je meer dan 25 kaarten? Vraag naar de mogelijkheden.

Voor de jeugd

Jan is één van de eerste vrijwilligers die meedeed aan #WATJIJDOET. Hij is al jaren met veel plezier actief als vrijwilliger bij SV Zwolle. Op het moment is hij lijnentrekker. Door deze campagne hoopt hij anderen ook enthousiast te maken om vrijwilligerswerk te doen. Toen hij opgroeide, zag hij hoe hard anderen werkten om de sportvelden te onderhouden. 'Dat is waar ik het voor doe. Zodat de jeugd ook mooie schone sportparken heeft!'

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!