Verbinden, versterken en waarde toevoegen!

Simone Boshove, activiteitenorganisator bij SamenZwolle, vindt verbinden, versterken en waarde toevoegen de drie belangrijkste speerpunten in haar werk. Ze is er trots op hoe er in Zwolle door de verschillende organisaties wordt samengewerkt aan hetzelfde doel: mooie dagen voor Zwolse ouderen. Meer weten over de rol van Simone binnen SamenOuderen? Lees gauw verder.

Verbinden, versterken en waarde toevoegen!
Wil je iets vertellen over jouw rol binnen SamenOuderen?
Bij SamenOuderen breng ik in kaart wat er allemaal te doen is. Dit doe ik soms achter mijn computer, maar ik fiets ook regelmatig de stad door. Ik bezoek dan wijkcentra, zorglocaties en nog veel meer andere plekken. Ook zorg ik ervoor dat er op www.samenzwolle.nl/samenouderen een goed overzicht staat van alle activiteiten en zorg dat deze ook op andere manieren onder de aandacht worden gebracht. Bijvoorbeeld via de folder die SamenZwolle vier keer per jaar verspreidt. Daarnaast organiseer ik zelf activiteiten als ik zie dat daar behoefte aan is. In de Aa-landen was bijvoorbeeld nog weinig te doen voor ouderen. Daarom heb ik samen met Travers Welzijn en WijZ Welzijn een nieuwe buurtkamer gestart bij wijkboerderij de Eemhoeve.
“Het meest bijzondere aan mijn werk vind ik dat ik iedere dag bezig mag zijn met mooie activiteiten die echt waarde kunnen toevoegen aan iemands leven. ‘Gewoon’ even de deur uit gaan, sociaal contact. Voor velen is dat heel vanzelfsprekend, maar voor heel veel mensen ook niet.”
Simone

Kan je de, voor jou belangrijke, speerpunten: verbinden, versterken en waarde toevoegen toelichten?
Verbinden
Verschillende mensen en organisaties met elkaar in contact brengen kan ervoor zorgen dat er nieuwe initiatieven ontstaan. Ik vind het heel mooi om hier onderdeel van uit te maken en soms net even dié juiste verbinding te leggen.
Versterken
Met
SamenZwolle kunnen we mensen die iets voor een ander willen doen, zelf nodig hebben of iets organiseren soms net dat steuntje in de rug geven. Heel gaaf vind ik dat we met ons netwerk zoveel mensen kunnen helpen en daarmee onze stad levendig en sociaal houden.
Waarde toevoegen
Het meest bijzondere aan mijn werk vind ik dat ik iedere dag bezig mag zijn met mooie activiteiten die echt waarde kunnen toevoegen aan iemands leven. ‘Gewoon’ even de deur uit gaan, sociaal contact. Voor velen is dat heel vanzelfsprekend, maar voor heel veel mensen ook niet. Dat wij met onze activiteiten daarin iets kunnen betekenen voor anderen, vind ik echt heel bijzonder. Dat maakt me elke dag weer blij.

Koffieschenken

Vrijwilligers gaan koffiedrinken met ouderen in een verzorgingshuis volgens een estafette-principe.

Meer info over dit project?
Kan je een moment noemen dat jouw werk zo dankbaar maakt?
Al een paar maanden ben ik bezig met de voorbereidingen voor het project Koffieschenken. Dit is een concept waarbij vrijwilligers volgens een estafette-principe gaan koffiedrinken met ouderen in een verzorgingshuis. Toen dit concept voor het eerst naar buiten werd gebracht, was ik erg benieuwd naar de reacties. Vinden mensen het wel leuk? Melden zich vrijwilligers aan? Gelukkig kreeg ik ontzettend positieve reacties en heb ik al een hele lijst vrijwilligers die zich spontaan hebben aangemeld. Ontzettend tof dat we nu iedere maand de inwoners van de Nieuwe Haven blij kunnen maken met een gezellig koffiemoment.

Word Koffieschenk Vrijwilliger!

Meld je via onderstaand formulier aan.

       Waar ben je trots op?
       Ik ben trots dat we zo goed samenwerken met onze partners. Als SamenZwolle en WijZ welzijn zijn we van onze eigen ‘eilandjes’ af gekomen en geven we het goede voorbeeld voor alle organisaties in de stad. We werken samen, delen ons netwerk en onze expertise met elkaar, denken buiten de hokjes en zetten het belang van de oudere inwoners op nummer 1.
       “We hebben een heel concreet doel: meer mooie dagen voor ouderen in Zwolle. Dit kunnen we niet alleen bereiken, hiervoor moeten we met zoveel mogelijk partijen in de stad samenwerken. Succes houdt voor mij in dat iedereen die iets organiseert voor ouderen, SamenOuderen weet te vinden als platform om bekendheid te geven aan die activiteiten. En dat alle ouderen weten dat ze bij ons terecht kunnen -of dat nou via de website is, via onze folder of aan de telefoon- om een passende activiteit te vinden die iemands leven weer wat mooier kan maken.” Simone

       In contact komen met Simone?

       Mail naar simone@samenzwolle.nl of bel naar 038 751 8490

       Aanmelden nieuwsbrief!

       Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

       Meld je aan!