In verband met het coronavirus volgt SamenZwolle de richtlijnen van het RIVM. Daarom zijn nu niet alle activiteiten beschikbaar. Kijk op de activiteitenpagina wat er op dit moment allemaal te doen is in Zwolle! lees meer

SamenOnderwijs

Op SamenOnderwijs komen onderwijs en vrijwilligerswerk samen! SamenOnderwijs koppelt enthousiaste jonge vrijwilligers (studenten/leerlingen) aan maatschappelijke organisaties met een vrijwilligersvacature voor kort of langdurig vrijwilligerswerk. Vraag en aanbod wordt goed op elkaar afgestemd, waardoor jongeren ervaring bij organisaties op kunnen doen. Dit geldt voor zowel VO-scholen als MBO- en HBO onderwijs. Hiermee sluit SamenOnderwijs aan op de wet dat onderwijs oog moet hebben voor 'actief burgerschap en sociale integratie'.

SamenOnderwijs

SamenOnderwijs

Zoek jij als jongere leuk vrijwilligerswerk? Of heeft jouw club, organisatie of stichting een leuke vrijwilligersplek voor jongeren beschikbaar? Of zoek je als school naar plekken voor jouw leerlingen? Dan ben je bij SamenOnderwijs op het juiste adres! Bekijk snel alle vrijwilligersplekken en vind meer informatie voor jou als organisatie, school, student of leerling. SamenOnderwijs is een initiatief van SamenZwolle, ZwolleDoet, Windesheim, Landstede en Deltion.

Bekijk alle vacatures!

Scholen

Er zijn verschillende manieren om met je school of opleiding oog te hebben voor 'actief burgerschap en sociale integratie'. Een goede manier om hier invulling aan te geven is door studenten of leerlingen vrijwilligerswerk te laten doen bij maatschappelijke organisaties. Let op: het gaat niet om het invullen van stageplaatsen, maar om burgerparticipatie & vrijwilligerswerk.

Studenten & Leerlingen

Ben je op zoek naar een leuke plek om vrijwilligerswerk te doen? Wij helpen je graag op weg! Misschien ben je al vrijwilliger, omdat je bijvoorbeeld wel eens helpt in de kantine van je sportclub of omdat jij je moeder helpt bij collecteren voor een goed doel. Vrijwilligerswerk is hartstikke nuttig en ook nog eens leuk! Kijk hieronder voor al het leuke aanbod en reageer gelijk op de vacature die bij jou past. Let goed op: het gaat niet om een stageplek, maar om vrijwilligerswerk.

Vragen?

Neem contact op met SamenZwolle. Klik hier!

Bekijk de vacatures!

vrijwilligersvacature

Gezocht: Jongeren maatjes!

Humanitas Zwolle
Stedelijk

vrijwilligersvacature

Begeleider textielatelier

Focus op Kunst
Dieze/Diezerpoort

vrijwilligersvacature

Boodschappenmaatje & computerhulp

Interakt Contour - Woonlocatie De Koppels
Aa-landen

vrijwilligersvacature

Klusjesman voor Bewoners Werkplaats Dieze

Bewoners Werkplaats Dieze
Dieze/Diezerpoort

vrijwilligersvacature

Tuinheld(in) gezocht - kortdurend of juist langer

Vogellanden, Centrum voor revalidatie en bijzondere tandheelkunde
Assendorp

Zelf een vrijwilligerswerk-vacature plaatsen

Plaats een vacature

Organisaties

Zoek je een vrijwilliger of een groep vrijwilligers voor jouw organisatie? Heb je er als organisatie weleens aan gedacht de kracht van studenten/leerlingen in te zetten? Ook jij kunt met jouw organisatie gebruik maken van het talent van jonge mensen! Als organisatie biedt dit nieuwe energie, nieuwe inzichten en daarnaast vindt er een waardevolle kennisoverdracht tussen beide partijen plaats. De inzet van studenten en leerlingen werkt inspirerend, motiverend en prikkelend! Plaats je vacature op het platform en maak optimaal gebruik van de kracht van jongeren én van de zichtbaarheid van dit platform.

Hoe werkt het?

Vacatures kun je toevoegen via jouw account bij ZwolleDoet! of SamenZwolle en worden op beide websites getoond. Om jouw vacature ook op het SamenOnderwijs platform te tonen, selecteer je bij de vacature de optie Studenten en/of Leerlingen Voortgezet Onderwijs. Je kan ook aangeven of de vacature geschikt is voor een groep. Vacatures die geschikt zijn voor studenten/leerlingen worden getoond op de SamenOnderwijs pagina, maar verschijnen ook in de vacaturebank van ZwolleDoet! Zo heeft jouw vacature extra veel kans om ingevuld te worden. Vragen? Mail naar odelia@zwolledoet.nl.

Plaats een vacature!

Tips voor het zoeken van een vrijwilligersplek!

• Het zoeken van een vrijwilligersplek kost tijd en is niet binnen een week geregeld. Begin op tijd met zoeken! • Zorg dat je de eisen vanuit jouw opleiding voor het vrijwilligerswerk op een rijtje hebt. • Kijk goed in de vacature of je voldoet aan de eisen van de organisatie. • Benoem duidelijk dat je vrijwilligerswerk zoekt én dus niet op zoek bent naar een stageplek! • Wees bij je zoektocht flexibel; vrijwilligerswerk is soms ook in het weekend of avond. • Kies een organisatie die bij jouw interesses past en waar je een goed gevoel bij hebt.

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!