Contact Inloggen
Oproep plaatsen? Ontdek hoe eenvoudig dit gaat! lees meer
organisatie

Zorgboerderij De Pieperhoeve

Wijk

Buiten Zwolle

Onderwerpen

Welzijn & Zorg

Bezoek onze website

Over Zorgboerderij De Pieperhoeve

Op onze boerderij worden zoogkoeien en schapen verzorgd. Ook hebben we paarden, ezels, konijnen en kippen. Tot 2000 was de boerderij een melkveehouderij, maar omdat de boerderij niet als melkveehouderijbedrijf werd voortgezet hebben we als familie gezocht naar andere mogelijkheden om de boerderij voort te zetten. Daarom zijn we vanaf mei 2004 begonnen met het bieden van zorg op de boerderij, waardoor we zorgboerderij zijn gaan heten.
We zijn een familiebedrijf; drie zussen Nelleke, Ingrid en Rita zijn als vennoten verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. De boerin woont op de boerderij, net als Rita, Ingrid met haar man Roel en dochter Ruth. Nelleke woont met haar man en twee dochters dichtbij op de Kamperzeedijk. Als familie doen we samen het werk.

Nelleke begeleidt samen met 2 collega’s en een vaste vrijwilligster, de oudere zorgvragers die op maandag en dinsdag komen voor dagopvang. Deze opvang is bedoeld ter ontlasting van de mantelzorger en ter activering van de zorgvragers. Het activeren van mensen met niet aangeboren hersenletsel en van mensen met dementie heeft een positief effect op het slaap/waakritme. Een dag begint met een kop koffie en veel gezelligheid. Samen met een begeleider wordt er in een groepje de warme maaltijd voorbereid. Maar ook doen we kleine werkzaamheden die passen bij de zorgvrager, zoals dieren voeren, vegen, schoffelen en groenten oogsten uit de moestuin. Als het weer het toelaat is een wandeling een vast ritueel van de dag. Na de warme maaltijd gaan we een tijd rusten, eten daarna fruit en gaan dan nog kleine klusjes doen op de boerderij. Bent u een buiten mens en houdt u van rust en ruimte dan bent u van harte welkom om samen met ons te genieten van een zinvolle dagbesteding! Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel!

Contactgegevens

Adres:
Slaperdijkweg 1b
8281 PL Genemuiden

Telefoon:
+31 38 337 6682

Website:
http://www.pieperhoeve.nl

E-mail:
info@pieperhoeve.nl

Vrijwilligersvacatures van Zorgboerderij De Pieperhoeve

Er zijn op dit moment geen vrijwilligerswerk-vacatures

Plaats een vacature

Activiteiten van Zorgboerderij De Pieperhoeve

Er zijn op dit moment geen activiteiten

Plaats een activiteit

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!