In verband met het coronavirus volgt SamenZwolle de richtlijnen van het RIVM. Daarom zijn nu niet alle activiteiten beschikbaar. Kijk op de activiteitenpagina wat er op dit moment allemaal te doen is in Zwolle! lees meer
oproep

Vraag: Slaapzakken inzameling voor Moria

  • Geplaatst op 12 september
  • Lonneke
  • Assendorp
Collectes & Goede Doelen
Collectes & Goede Doelen
De oproep is vervuld!

Ik zoek ...

In samenwerking met Stichting Because we Carry zamelen wij slaapzakken in voor de mensen op Lesbos die op straat slapen. Je kan jouw mooie schone fijne slaapzak bij ons inleveren op maandag, dinsdag of woensdag op Goudsbloemstraat 20 in Zwolle. Wij brengen ze dan woensdagavond naar het centrale inzamelpunt in Zwolle en dan gaan ze donderdag al op weg naar Lesbos. Kleine moeite, groot verschil, toch? ❤️ Help je ons?

Na goed denken en rondvragen is het de slaapzak die nu op Lesbos alle verschil maakt. 13.000 mensen slapen na de brand van eerder deze week nu massaal langs de weg onder de blote hemel. Op een slaapzak kun je overdag zacht zitten (asfalt dagen lang is echt hard), je kunt 'm omslaan bij gure wind, het is lekker zacht om je kind op te verschonen, maar vooral extreem nodig in de nacht. Want niemand heeft een bed...
Gelukkig is de temperatuur op het eiland nu nog best te doen, maar het gaat snel afkoelen. Met een maandje is het 's nachts echt koud. En de nachten zijn nu al fris buiten.
Daarom gaan we voor kwalitatief hele goede slaapzakken. Thermo-slaapzakken, liefst nog met zo'n capuchon ook. Zo goed als- of: helemaal nieuw, altijd fris en brandschoon. Opgerold, met een stevige roze touw of strik eromheen. Verder niks eromheen, echt geen hoes of plastic zak.
In totaal willen we er 15.000 hebben. In Zwolle willen we er 650 ophalen. Alleen de beste. ❤️ daar moeten we op vertrouwen.

Alvast heeeel hartelijk bedankt! groetjes Lon en JW

Kun je zelf wat hulp gebruiken of wil je jouw hulp aanbieden?

Plaats een oproep

Misschien vind je dit ook leuk?

oproep
wo. 23 sep.

Vraag: Een kaartje in de bus!

Nynke Herms
Holtenbroek

vrijwilligersvacature

Buurtbemiddelaars

Buurtbemiddeling
Stedelijk

oproep
za. 26 sep.

Vraag: Nieuwe vriendschappen/contacten

Milaatje
Herfte/Wijthmen

oproep
wo. 23 sep.

Vraag: Eenmalige hulpvraag woninginrichting.

Stichting voor elkaar Zwolle
Assendorp

vrijwilligersvacature

Vrijwilliger voor KBS De Boxem

KBS De Boxem
Stadshagen

oproep
di. 22 sep.

Vraag: Taalmaatje (man)

Travers en welzijn
Holtenbroek

Aanmelden nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste SamenZwolle nieuws.

Meld je aan!