Aanmelden Ik wil zelf iets plaatsen

Activiteit

'Piep zei de muis' voor kids van 4-7 jaar

Geplaatst door: Impluz preventie Start op: Donderdag 8 november 2018 15.30 uur Eindigt op: Donderdag 8 november 2018 17.00 uur Locatie/Accommodatie: Zwolle

"Piep, zei de muis" is een club voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar die extra steun nodig hebben omdat er thuis of in hun directe omgeving veel spanning, angst en stress is. Bijvoorbeeld als een ouder ziek wordt of depressief is. Of als er sprake is van scheiding of ruzie. Of als een broertje of zusje ernstig ziek is.

Reacties van kinderen op stress, angst en spanning
Kinderen kunnen minder goed omgaan met spanning, angst of stress in de directe omgeving dan volwassenen. Ze betrekken veel dingen op zichzelf. Ze kunnen zich schuldig voelen omdat zij denken dat het vast door hen komt dat papa of mama zo verdrietig of ziek is. Kinderen denken vaak: "als ik maar lief ben wordt mijn moeder wel weer beter". Kinderen reageren op deze leeftijd op verschillende manieren op stress en spanning. Ze kunnen heel stil en verdrietig of juist dwars en boos worden. Ze kunnen bang zijn om te gaan slapen, bang om bij hun moeder weg te gaan. En soms plassen kinderen weer in bed.

Praten over gevoelens
Bij de club hebben kinderen veel plezier, kunnen zij vriendjes maken en hebben ze iets helemaal voor zichzelf. Met behulp van een handpop wordt er gepraat over gevoelens waar kinderen mee te maken hebben, zoals verdriet, angst en boosheid. Op deze manier leren de kinderen spelenderwijs hun thuissituatie een plekje te geven. De kinderclub komt 15 weken bij elkaar van 15.30 tot 17.00 uur. Voor de ouders zijn er vijf ouderbijeenkomsten.