Aanmelden Ik wil zelf iets plaatsen

Activiteit

Training Grip op Verwardheid

Geplaatst door: MEE Samen Start op: Woensdag 19 september 2018 09.00 uur Eindigt op: Woensdag 19 september 2018 16.00 uur Locatie/Accommodatie: MEE IJsseloevers

Zowel landelijk als in Zwolle stijgt het aantal meldingen van verwarde personen. Kom jij in je werk of dagelijks leven weleens mensen tegen die verward gedrag vertonen? En vind je het soms lastig daarmee om te gaan? Meld je dan aan voor de training Grip op Verwardheid.

Het doel van de training is onder andere het kennisniveau en handelingsvaardigheid van de deelnemers vergroten, zodat personen met verward gedrag uiteindelijk met meer begrip worden bejegend. Theorie en praktijk wisselen elkaar af tijdens de training. Zo wordt herkennen van verschillende relevante psychische stoornissen, maar ook een licht verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, autisme en dementie behandeld. We trainen in het begrijpen waarom mensen verward gedrag vertonen en hoe je in bepaalde situaties kunt handelen. Ook worden ervaringsdeskundigen ingezet tijdens de training, die vanuit eigen ervaring onder andere kunnen vertellen wat aandachtspunten zijn in communicatie en omgang. De training wordt gegeven door gecertificeerde trainers van Impluz en MEE IJsseloevers.

Resultaat:

Je weet:

  • hoe je eerste hulp kan verlenen bij verward gedrag.
  • meer over relevante psychische aandoeningen en beperkingen.
  • hoe je in een crisissituatie moet handelen.
  • hoe je in contact komt met de juiste hulpdiensten.
  • welke communicatieve vaardigheden je hebt.
  • hoe je deze vaardigheden effectief inzet in de communicatie met verwarde personen.

Meer informatie
Deze training bestaat uit 2 hele & 3 halve dagen en staat open voor individuele inschrijvingen van mensen die in aanraking komen met verwarde personen (o.a. naastbetrokkenen, zorgprofessionals, politie en loketmedewerkers van de gemeente).